Prof. dr. habil. ing. Eugenia MINCĂ

E-mail: eugenia.minca@gmail.com

Eugenia MINCA este profesor titular la Universitatea Valahia din Târgoviște, in cadrul Departamentului de Automatica, Informatica si Inginerie Electrica. In același timp Eugenia MINCA este si profesor asociat la Universitatea Dunărea de jos din Galați pentru activitatea de conducere de doctorat.

Prof. Eugenia Minca a obținut primul titlu de doctor în Inginerie Industrială de la Universitatea Politehnică din București (România), în septembrie 2002 și al doilea titlu de doctor în Automatică și Informatică la Universitatea din Franța Comte (Franța), în martie 2005.

Între 2005 și 2013 a fost Director al Departamentului de Automatica Informatica si Inginerie Electrica din UVT iar in perioada 2016-2020 a fost prodecan al Facultății de Inginerie Electrica, Electronica si Tehnologia Informației din UVT. Este autorul a 7 cărți și a peste 100 de articole și continuă să fie un membru activ care cu rezultate prestigioase in activitatea de cercetare din Centre de cercetare și organisme profesionale. Activitatea sa este centrata pe direcții de cercetare din domeniul Ingineriei Sistemelor, respectiv control sistemelor automate, control adaptiv, modelarea sistemelor cu evenimente discrete, modelarea si controlul sistemelor de fabricație. În 2008 și 2020, trei dintre lucrările sale au fost apreciate, primind premii de la UEFISCDI (Agenția Executivă pentru Învățământul Superior, Cercetare, Dezvoltare și Finanțarea Inovării) in cadrul competițiilor naționale de premiere a  rezultatelor cercetării. În octombrie 2015 a obținut titlul de abilitare pentru conducerea de doctorat, ceea ce ii permite sa coordoneze activități de cercetare de doctorat.